Om de PostNL app te kunnen gebruiken heb je een API-key nodig.
Wij raden je aan om eerst de app te testen met een sandbox API-key.
Een PostNL Test (sandbox) API-Key aanvragen kan via https://developer.postnl.nl de benodigde API's zijn:

Verzending
Etikettering
Verzending
Plaats

Zodra je ben in gelogd klik je op 'Uw naam' en dan op 'Mijn account'.

Vervolgens kom je op de volgende pagina terecht en klik je op 'API beheren'.

Daarna klik je op 'nieuwe sleutel aanmaken' en klik je in de pop-up op 'Testsleutel aanmaken', vervolgens krijg je een API-key.
Om er zeker van te zijn dat alles werkt, kun je met deze sleutel kun je een paar testlabels maken.
Na het testen, kun je via de PostNL CIT Service Desk een Productie-API krijgen.
Het telefoonnummer van de CIT Service Desk is: +31 (0)88 225 56 51.